EXCLUSIV PENTRU TOATĂ LUMEA

Una dintre imaginile cele mai asociate Muntenegrului – o țară renumită pentru frumusețea sa, este aceea a micii insule Sveti Stefan. Legată de continent printr-un istm îngust, în secolul al XV-lea pe ea a fost construit un sat fortificat cu rol de apărare împotriva invaziilor turcilor, pentru ca mai târziu în timpul regimului lui Tito să fie transformată într-o stațiune exclusivistă.

Accesul în vechiul sat de pescari este astăzi imposibil dacă nu ai rezervare pentru una dintre camerele de peste 1000 EUR/ noapte, cerberii de la intrarea în cetate asigurându-se că nu vei deranja pacea celor ce-și închid fericirea în interiorul zidurilor de piatră.

Și totuși spectacolul este în afara zidurilor cetății, la îndemâna tuturor – pe mal. Apusul de soare în nuanțe de portocală coaptă nu ține cont de îngrădiri sau de statut și nici norilor ce se colorează fericiți în razele soarelui nu le pasă de norme. Frumusețea este la îndemâna oricui iar ușoarele lampioane de hârtie înălțate de pe mal se vor urca către același cer.

2 thoughts on “EXCLUSIV PENTRU TOATĂ LUMEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *