VIENA CEA PLINĂ DE VIAȚĂ

Viena am văzut-o în diverse escale, pe bucățele și totdeauna având un vânt tăios drept companie. Dacă stau să socotesc, este prima oară când ajung în Austria și nu trebuie să iau pe mine echipamentul de schi.

Și acum între două avioane, timpul nu îmi permite să mă îndepărtez de centru dar asta nu înseamnă că nu pot să mă pierd pe străduţe și să descopăr colţuri vechi și noi. Scăldată în soare, Catedrala Sf. Stefan este imposibil de ratat – o imensitate gotică cu nelipsitele sale garguie.Palatele nobiliare cu arhitectură barocă, cafenele cochete și multe spații verzi, transformă întreg orașul într-un întins muzeu în aer liber.Orașul pulsează de viaţă: este Love Parade, parada libertății sexuale către orice adult s-ar manifesta ea și sub orice formă. Lumea zâmbește când carele alegorice colorează strada în tot spectrul curcubeului, cu oameni la bustul gol, vopsiţi sau costumaţi în personaje mai mult sau mai puțin fantastice.

Înțelepciunea unui popor nu se manifestă doar prin edificii grandioase ci prin acceptarea diferențelor de orice fel ar fi ele și a dreptului la propria viață. La urma urmei, este loc pentru toți.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *