MUZICA ZĂPEZII

Ca pentru a recupera zilele petrecute departe de munte, de fiecare dată când mergem la schi, programul nostru este similar celui dintr-un cantonament de sporturi de iarnă, așa că nu este de mirare că prognoza meteo devine mai importantă decât micul dejun: ghețarul va fi nins masiv, Maiskogel va primi cadou niște lapoviță iar Schmittenhöhe va fi mângâiat de soare – chiar dacă doar pentru câteva ore. Pentru astăzi alegerea este simplă.

Primele pârtii le coborâm pe urme proaspete de ratrak, liniile șerpuite ce le lăsăm în urmă părând poteci albe ce duc spre cer. Fulgii răzleți ce se îndeseau cu fiecare pârtie coborâtă, dispar cu totul în momentul în care vântul începe să mâne norii înspre ghețar. Câteva raze de soare jucăușe coboară timid spre pădurea pudrată cu zăpadă, printre nori singuratici ce par agățați de vârfurile brazilor.


Cei doi muzicanți echipați în văratice costume populare tiroleze fac cabana să răsune de cântece vesele, în timp ce afară, venind parcă din încremenita sălbăticie a crestelor încărcate de zăpadă, liniștea adâncă a peisajului îți taie răsuflarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *