FRUMUSEȚEA ÎNGHEȚATĂ A CIUCAȘULUI

Orizontul se coloră brusc sub căldura mingii de foc a soarelui, covorul de nea așternut pe munții Grohotiș părând presărat cu pudră de aur. Cabana începe să forfotească de bocanci, colțarii sunt scoși la iveală de prin rucsacuri iar traseele sunt discutate cu înflăcărare.În zăpada înghețată de gerul nopții bocancii se afundă doar câteva degete, înaintarea fiind chiar mai facilă ca vara. Depărtându-ne de cabană, liniștea se așterne grea peste deșertul strălucitor și urmând curba de nivel ajungem în locul unde în seara precedentă admiram tăcuți cerul, soarele arzându-ne acum fețele și făcându-ne să mai dăm jos o haină.

Printre troiene adânci și brazi semeți cu crengile aplecate de greutatea zăpezii, poteca se strecoară șerpuind în urcare spre Șaua Chirușca. Scurtul popas în marea albă îl îndulcim cu fructe uscate, în timp ce soarele strălucește pe Culmea Buzăianu trimițându-și razele pe post de mesageri calzi ce ne îndeamnă să pornim la drum.

Ca o fortăreață de piatră înghețată într-un peisaj hivernal, Vârful Ciucaș pare rupt dintr-un basm străvechi, colții de piatră încremeniți în tăcerea albă străpungând nămeții în căutarea albastrului celest.
Prea repede parcă ajungem în Șaua La Răscruce, loc din care ar trebui să ne începem coborârea finală spre Cabana Muntele Roșu. Privirile ne fug spre creasta Gropșoarele-Zăganu – trezindu-ne amintiri cu zile de iarnă mai puțin însorite, peste spinările molcome ale Baiului și Grohotișului, până hăt departe spre îndepărtații Bucegi ale căror capete stau ascunse în nori. Este timpul să ne întoarcem acasă.


4 thoughts on “FRUMUSEȚEA ÎNGHEȚATĂ A CIUCAȘULUI

  1. Iarna – cea mai frumoasa poveste! Spectaculos!
    La multi ani, Marius! Sanatate, bucurii in suflet si calatorii frumoase si inedite si in 2015, cu care sa ne incanti sufletul si ochii!

  2. Ma gandeam eu ca nu o sa ne lasi cu ochii in soare si o sa ne bucuri si cu niste imagini superbe cu zapada 😛 Imi voi alege una pentru desktop, sper sa nu te deranjeze, dar nu ma pot abtine, sunt prea frumoase 🙂

    • Cu ochii în soarele… iernii 🙂 Iarna abia a început iar fotografiile “înzăpezite” vor mai urma. În ceea ce privește imaginea pentru desktop, servește-te 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *