DEASUPRA CANIONULUI SCUFUNDAT

Deși concurența este mare, iar arhitectural seamănă cu mult mai cunoscutele Dubrovnik și Budva, Kotor reușește să rămână unul dintre cele mai frumoase orașe de pe coasta Mării Adriatice. Așezat într-una din extremitățile golfului și înconjurat de munții Lovćen – înalți și arizi, îți oferă o multitudine de puncte de belvedere ce îți vor tăia respirația.

Străzile cetății sunt un labirint întortocheat, în care poți cu ușurință să te pierzi ajungând în piețe mici, înghesuite între case tăcute și biserici medievale.

Situată deasupra orașului vechi Kotor, fortăreața Sveti Ivan este un loc ce trebuie neapărat vizitat de călătorul ce ajunge în zonă. Urcarea până la fortăreață pornește cu câteva serpentine mai blânde din partea de est a cetății Kotor, urcând din ce în ce mai abrupt pe trepte de piatră, tocite. Departe sub noi, vechea cetate a Kotorului zace moleșită de soarele puternic al verii, doar portul fiind animat de iahturi elegante și șalupe agile.

Curbă după curbă golful se dezvăluie inocent în faţa noastră, luminat doar de câteva raze de soare întârziate. Când ultimele raze se preling peste culmile muntelui, îmbrăcând golful într-o lumină difuză și caldă, ajungem și noi în fortăreață. Luminile orașelor s-au aprins – licurici aurii reflectați în apa mării și odată cu noaptea ce își intră în drepturi, ne începem și noi coborârea.

One thought on “DEASUPRA CANIONULUI SCUFUNDAT

  1. Inedite si frumoase locuri, incarcate de istoria ce parca vorbeste prin pozele tale si te imbie la visare si intoarcere in timp!… pe stradutele inguste parca te astepti sa vezi cavaleri in armuri stralucitoare si sa auzi zgomotul unic a potcoavelor de cai… oare cat s-a calcat de s-au tocit pietrele alea ?!… cate taine si povesti de viata or fi ascunse in casele masive ce parca sprijina muntele?!…
    De asta iubesc atat de mult fotografia: incremeneste o farama a timpului intr-un loc anume sau ceva anume si tu poti apoi sa stai cat timp vrei si sa admiri, sa cugeti si sa te simti minunat; nimeni nu-ti poate fura visul!
    Nimic nu are egal decat sa faci, ceea ce faci, cu placere si atat de frumos! Respect si felicitari pentru munca si pasiunea ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.