CORNIGLIA – UN PUMN DE STRĂDUȚE ȘI O MÂNĂ DE CASE

Pe curba de nivel ce urmează sârguincioasă calea ferată așternută pe țărmul mării, parcurgem scurtul drum ce leagă Vernazza de Corniglia. Turcoazul aflat la câteva sute de metri sub noi se încrețește în valuri, trimițând arome sărate spre înălțimi.


Caţărată pe un picior de munte înfipt în albastrul de cerneală al mării, minusculul sat Corniglia este înțesat de străzi înguste mărginite de ziduri de piatră și presărate cu magazine turistice, o piață cu câteva terase și o bisericuță în spatele căreia enoriașii și-au încropit un teren de fotbal.

De pe terasa aflată deasupra terenului de fotbal (pesemne că aici este tribuna oficială), pentru câteva clipe efemere zărim scăldat în raze de soare următorul sat – Manarola.  O cafenea ne face să zâmbim cu următorul anunț: “Discover a new way to chat in hand free and be seen in 3D. They call it ‘go for coffee with someone’ “. Adevăr grăiește micul panou – să ne conectăm deci, la natură.3 thoughts on “CORNIGLIA – UN PUMN DE STRĂDUȚE ȘI O MÂNĂ DE CASE

  1. Cât de special mi s-a părut acest sătuc!! Aici ne-am cazat când am vizitat Cinque Terre și mi-a părut “de poveste” 🙂

  2. Pingback: MANAROLA – TRASEUL INTERZIS ȘI MIRAJUL PESCARULUI | TrekLens - Around the World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *