Numărul de kilometri de ieșire la mare a Sloveniei este extrem de zgârcit, la fel ca oferta în ceea ce privește campingurile. Între un loc cu rădăcini și unul cu pietre, ambele în pantă și înghesuite între o puzderie de corturi, se ridică întrebarea pentru ce anume merită plătit un asemenea loc. Campingul are însă un aer special, ca de sat de vacanță încremenit în anii 1960-1970, cu toată lumea ce se cunoaște și un trai lipsit de griji.
Scurgându-se ușor spre mare, orășelul medieval al Piranului este cumva mai autentic ca multe altele din Italia învecinată, deși în multe privințe îi seamănă. Străduțe înguste prin care abia ai loc să te strecori, rufe agățate între ziduri seculare, o promenadă pe malul Mediteranei și niște faruri ce arată ca mici bijuterii.
Sub soarele mediteranean ce se îndreaptă implacabil spre alte meridiane, umbrele se lungesc iar forfota străduțelor și a piețelor se accentuează luminată de nuanțele calde ale sfârșitului de zi.
Toate drepturile privind fotografiile şi textele prezentate pe acest site îmi aparţin. Nici o parte din acest site nu poate fi reprodusă sub nici o formă fără aprobarea mea.