CĂLĂTOR ÎN ORAȘUL NATAL

V-ați gândit vreodată cum vede un turist Bucureștiul și ce anume îl atrage pe el la porțile orientului, în acest oraș socotit de mult prea mulți ca fiind doar aglomerata-murdara-anosta capitală? Să fie doar ignoranța lor și faptul că au plecat la drum cu temele nefăcute?

Poate că cei ce aleg să viziteze Bucureștiul vin atrași de arhitectura deosebită a unor bătrâne edificii, martore tăcute a unei istorii zbuciumate,















sau poate sunt atrași de felurite festivaluri ce includ de la diversitatea culturală a României, la aniversări ale capitalei și plimbări pe biciclete.














Lăcașurile de cult nu sunt nici ele de lepădat, chiar dacă unele sunt destul de bine ascunse,





iar unele librării sunt cu adevărat deosebite.




Parcurile sunt frumoase indiferent de vreme și în orice anotimp, iar unele dintre ele ascund mici comori arhitecturale.















Ne-am obișnuit să trecem nepăsători prin urbea noastră, pe lângă vechi case boierești cu scări întortocheate și tot felul de arabescuri la ferestrele în spatele cărora se ascundeau cândva fețe boierești. Fostele ulițe ce străbăteau mahalale cu sărăcăcioase case, se pierd acum prin cartiere cochete prin care ciripitul zburătoarelor se aude în detrimentul claxoanelor sau al motoarelor ambalate.





Iar dacă vor să uite complet de nebunia și aglomerația specifice unei capitale, la câțiva kilometri distanță pot vizita liniștitele domenii Știrbey și Mogoșoaia.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *